/>

SON DAKİKA

Şehit Astsubay Kozak'ın adı mahallesindeki okulda yaşayacak

4 Aralık 2018, Salı 20:00

     


Şırnak’ta geçen 11 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit düşen Salihlili Jandarma İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kozak'ın adı, ailesinin yaşadığı Durasıllı Mahallesi'ndeki okula verildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Okulda düzenlenen törene şehidin eşi Rabia Kozak, babası Hasan Kozak, annesi Gülşen Kozak ve kız kardeşi Sümeyra Kozak ile Turgutlu Kaymakamı Salihli Kaymakam Vekili Uğur Turan, MHP'li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Salihli İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Salihli İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende, şehit astsubay Mustafa Kozak'ın özgeçmişi okunurken, açılış konuşmasını babası Hasan Kozak yaptı. Kozak, "Oğlum Mustafa Kozak bu vatan için canını feda etti. Oğlumun ismi bu okulda sonsuza kadar yaşayacaktır. Vatan hainleri oğlumu şehit ederek, bizleri bitireceklerini zannettiler, benim bir tanecik Mustafam şehit oldu ama binlerce Mustafam oldu" dedi.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, "Şu an şehitlerimiz için dua etmekten ve isimlerini yaşatmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor. Elimizden gelen tek şey, birlik ve beraberliğimizi yitirmemektir" diye konuştu.

Turgutlu Kaymakamı ve Salihli Kaymakam Vekili Uğur Turan da, "Biz yan yana, omuz omuza olduğumuz müddetçe kimse bizi yıkamaz. Yeter ki biz birlik içinde olalım" dedi.

Konuşmaların ardından öğretmenler tarafından şiirler okunurken, öğrenciler de gösteriler sundu. Kaymakam Turan, Şehidin babası Hasan Kozak'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Tören şehit astsubay Kozak'ın anısına oluşturulan köşenin açılışı ile son buldu.

11 Mayıs 2018 tarihinde, Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi Sori Tepe Mevkii'nde, teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu

Jandarma İstihbarat Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Kozak, yaşamını yitirmişti. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler