/>

SON DAKİKA

Milas'ta el halıcılığı kurslarla tekrar canlandırılacak

8 Kasım 2018, Perşembe 15:09

     


Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO), pazarı giderek daralan el halıcılığını tekrar canlandırmak amacıyla kurslar açacak.

Yüzyıllarca Milas'tan ihraç edilen ve Avrupa'nın saraylarını, şatolarını, kiliselerini süsleyen el dokuması Milas halıcılığı tekrar canlandırılacak. MİTSO tarafından Milas halılarının coğrafi işaret haklarının tasfiye halindeki Sümer Holding'den devralınmasından sonra ilçede el halıcılığını tekrar canlandırmak için girişim başlatıldı. Halılarının coğrafi işaret standartlarında dokunmasını sağlamak için kırsal mahallelerde kurslar açılacak. Coğrafi işaret standartlarında halı üretiminin anlatılacağı halı dokumasının öğretileceği kurslara katılanlara ücretsiz halı ipi, 35 lira günlük harçlık verilecek, sigorta yaptırılacak.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, amaçlarının Milas'ın yüzlerce yıllık kültür mirası olan geleneksel el halıcılığını tekrar canlandırmak olduğunu belirterek, "Bu amaçla önce Sümer Holding'den Milas el halılarının coğrafi işaret haklarını devraldık. Şimdi, halı dokuma geleneğini hala sürdürmekte olan mahallelerimizde dokunmakta olan el halılarının coğrafi işaret standartlarında renk, desen ve dokuma özelliklerine uygun şekilde dokunmasını ve bu şekilde halıcılığımızın kalitesinin korunmasını amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda MİTSO, İŞKUR ve Milli Eğitim'in işbirliğinde kurslar açacağız. Biz de MİTSO olarak kurslarda katılacaklara ücretsiz olarak halı ipi sağlayacağız" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler