SON DAKİKA

Alsancak'ın Nurellası

11 Temmuz 2019, Perşembe 12:57

     


40 yıldır İzmir'de yaşayan Nur Türkay, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sattığı peçete ve 1 TL karşılığında insanların dertlerini dinleyip topladığı gelirlerle hayvanlara mama alıyor.

Aslen Ankaralı olan, İzmir'e aşık, 40 yıldır da İzmir'de yaşayan Alsancak'ın Nurellası Nur Türkay, "Doğduğumdan beri hayvanları çok severim. Hayvanlarla iç içe olmak bana huzur veriyor, fakat bazı insanlar benim bu yardımıma inanmıyor, bana güvenmiyor. Topladığım geliri kendime harcadığımı düşünüyor ve insanların bu şekilde düşünmesi iyiliklerin önüne geçiyor." dedi.

"BENİM İÇİN HAYAT HER GÜN SAHNEDE

SERGİLENEN YENİ BİR OYUN DEMEK"

Zor bir hayatının olduğunu söyleyen Türkay, "Evliliğimde baskı, kısıtlama ve şiddet gördüm. Ama her şeyin üstesinden geldim. Ben bu hayatı bir tiyatro sahnesi gibi görüyorum. Böyle görmem beni hayata karşı daha güçlü ve eğlenceli bir kadına dönüştürüyor. Benim için hayat demek, her gün sahnede sergilenen oyun demek." sözleriyle duygularını ifade etti.

Çektiği acıları yaşam şekliyle maskeleyen Alsancak'ın Nurellasının, 20 yıl önce, şiir yazdığı esnada, yaşadığı ev üzerlerine yıkıldı. Yıkılan evin enkazında kalan oğlunu kaybetti. Oğlunun bir hayırsever olduğunu söyleyen Türkay, yaptığı yardımlarla onun da hayırseverliğini devam ettirdiğini anlattı.

"TEK İSTEĞİM İNSANLARIN ÇEVREYE VE DİĞER

CANLILARA KARŞI DAHA DUYARLI OLMALARI"

Dertlerini paylaşmak için çok insan geldiğini söyleyen Türkay: İçine kapanık insanlar da dert anlatmaya geliyor fakat çekindikleri için daha çok yalnız olduğum zamanlarda geliyorlar. Benimle derdini paylaşan insanların dertlerini kimseyle paylaşmıyorum. Paylaşılan her dert onlar ve benim aramdaki sır gibi. Her şeyin sevgiyle başlar. Tek isteğim insanların çevreye karşı duyarlı olması eğer herkes duyarlı olursa dünya daha güzel olur. (SEDA AY)







 
Son Eklenen Haberler