/>

SON DAKİKA

“Kendimi eve kilitliymişim gibi hissediyorum”

26 Mart 2021, Cuma 13:50

     


Aydın'da bir yıl önce elektrik akımına kapılması nedeniyle iki kolunu kaybeden 18 yaşındaki Samet Aktepe'nin protez kol tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. Hayırseverlere çağrıda bulunulan Samet Aktepe, “Eskisi gibi bir hayatım yok. Sanki eve kilitliymişim gibi hissediyorum, dışarıya da tek başıma çıkamıyorum. Anneme ve babama muhtacım. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum. İnşallah yardımseverlerden de desteklerini bekliyorum” dedi.

tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa programında Samet Aktepe için gerekli olan 1 milyon 400 bin lira değerindeki protez kol için yardım kampanyası düzenlendi. İncirliova Belediyesi’nin öncülüğünde Valilik izninin ardından başlatılan yardım kampanyasında iki protez kol için, tvDEN ekranlarında yayınlanan programa telefon ile bağlanan çok sayıda hayırsever de bağış sözü verdi

Programa katılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Ben buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Gerçekten çok kıymetli ve önemli bir durumla karşı karşıyayız. Herkesi bu anlamda duyarlı olmaya davet ediyorum. Miktar çok önemli değil, herkes eğer elini taşın altına koyarsa bu çok kolaylıkla hallolacak bir durumdur” diye konuştu.

“ESKİSİ GİBİ BİR HAYATIM YOK”

Kendi ihtiyaçlarını karşılamak ve eski hayatına bir an önce dönmek istediğini ifade eden Samet Aktepe, “Kaza inşaata çalışırken oldu. İnşaata gittim, çatı yapıyorduk. Üçüncü katta çalışıyorduk, babam aşağıdan profili verdi, ben malzemeyi yukarı çekerken binanın 4 metre mesafesinde elektrik tellerinin geçtiğini fark etmedim, çünkü aşağıda ve ağaçların arasındaydı. Ben malzemeyi kaldırdım, kaldırdığımda tellere değmesiyle sonrasını hatırlamıyorum zaten. 23 gün sonra gözlerimi yoğun bakımda açtım. Eskisi gibi bir hayatım yok. Sanki eve kilitliymişim gibi hissediyorum, dışarıya da tek başıma çıkamıyorum. Anneme ve babama muhtacım. Kendi ihtiyaçlarımı kendim karşılamak istiyorum. İnşallah yardımseverlerden de desteklerini bekliyorum” dedi.

“TÜM TEDAVİSİNİ DE ADÜ TIP FAKÜLTESİ HASTANEMİZDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Hayırseverliliğin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini belirten Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bir Müslüman Türk toplumunu diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliklerinden bir tanesi de hayırseverlik ve yardımseverliktir bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekmektedir. Dolayısıyla bu vesileyle kardeşimize maddi ve manevi destek vermeyi planladık. Ben şahsım adına bu kardeşimize 5 bin lira destek olacağım. Ayrıca tüm tedavisini de Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde gerçekleştireceğiz. Biz üniversitede yapılacak olan her türlü manipülasyonu sonuna kadar yapacağız ve destek olacağız. Ben buradan tüm duyarlı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Gerçekten çok kıymetli ve önemli bir durumla karşı karşıyayız. Herkesi bu anlamda duyarlı olmaya davet ediyorum. Miktar çok önemli değil, herkes eğer elini taşın altına koyarsa bu çok kolaylıkla hallolacak bir durumdur. Ben tekrar Samet kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, biz elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Eksik kalırsa yine kendi şahsım adına söylüyorum, üniversitenin kamu kaynaklarından söylemiyorum. Şahsım adına miktar eksik kalırsa yine birtakım desteklerin olacağını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“İNSAN YARDIM YAPINCA MUTLU OLUYOR”

Kampanyaya 75 bin lira destek veren Hayırsever İş İnsanı Tekin Çelik, “İnsan yardım yapınca mutlu oluyor. Elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum, gönül ister ki hepsini verelim. Tabi ki insan mutlu ve huzurlu oluyor. Halk arasında sevilen bir insan oluyor. Keşke herkes böyle olabilse. Belli bir miktar gelecek olan paralarım var, inşallah zamanında hepsi gelir. Daha çok vermeye çalışırım inşallah. Zor günler geçiriyoruz, zor günlerin içerisindeyiz. Böyle zor bir günde böyle hayırseverlerin bağışta bulunabilmeleri çok iyi bir şey. Herkesten kendi sözüme göre bu desteği bekliyorum. Bugün Samet’e yardın bize, elimizden gelen her türlü yardımı yapalım. Samet’i mutlu ve huzurlu bir çocuk yapalım. Buradan tüm hayırsever tüm iş insanlarına az çok demeden. Bugün Samet’e yarın bize kampanyasıyla, Samet’e en güzel şekilde bağışlarımızı yapalım. Samet kardeşimizi artık sokaklarda görelim” dedi.

“DESTEK OLAN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN”

Aktepe, “Başta Aytekin başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu kampanyada bana çok destek oldu. Allah ondan razı olsun. Rektörümüze de teşekkür ediyorum. Tekin Çelik ağabeyimize de teşekkür ediyorum, Allah ondan razı olsun. Yardım severlere yardımları için çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun. Şu ana kadar 195 bin TL toplandı. İnternetten bazen görüyorum sahte hesaplar paylaşılıyor. Samet Aktepe adına sadece bir hesap var. TR70 0001 0007 9796 5633 4350 01 nolu İBAN numarasına yardım yapılması lazım. Paylaşılan farklı ibanlar benim değil. Protez kollarıma kavuştuğumda dışarı çıkıp tek başıma gezmek istiyorum. Artık tek başıma dışarı çıkmak ve telefonumu kullanmak istiyorum. Yemek yemek ve bir bardak çayı bile tek başıma içmek istiyorum. Herkese yapmış oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)







 
Son Eklenen Haberler