/>

SON DAKİKA

Didim’de fuar sezonu başladı

27 Kasım 2018, Salı 21:06

     


Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Didim, dünyanın farklı yerlerinden turizm destinasyonlarının bir araya geldiği, Türkiye'nin önde gelen turizm fuar organizasyonu 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı’nda tanıtılacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Fuarlar takviminin ilk fuarı olan ve dünyadaki en önemli turizm fuarlarından biri olan 5-7 Kasım tarihlerinde Londra'da gerçekleştirilen WTM Uluslararası Turizm Fuarı'na (World Travel Market) katılan Didimli turizmciler, fuar sezonunu açtı. Didimli turizmciler, 6-8 Aralık 2018 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı’nda yerini alacak.

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve geçen yıl 65 ülkeden 35 binden fazla katılımcının katıldığı 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı, kapılarını 12’inci kez açarak ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Gaziemir’de yer alan Fuar İzmir’de düzenlenecek 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı’nda Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Turizm Derneği ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin (DİTAB) ortak çalışmasıyla 'Didim Standı' açılacak.

“BAKANLIK, ÖZEL SEKTÖRÜN ÇABALARINA CEVAP VERECEK ÇALIŞMALAR YAPMALI”

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, bakanlığın birçok fuarı listeden çıkarması nedeniyle bütçe kesintilerinin olduğunu belirterek, “WTM gibi büyük bir fuarda İngiliz turistlerin özellikle tercih ettiği Ege destinasyonları gereken şekilde temsil edilemedi. Ülkemiz adına tahsis edilmiş alanın yanlış dekore edilmesi ve gereksiz alan kullanımı nedeniyle sadece Didim’in değil, Bodrum, Çeşme, Marmaris, Fethiye ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerinin de bistro masaları üzerinde tanıtım mağduriyeti yaşamasına neden oldu” dedi. Türkiye’nin son yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle turizm piyasasında haddinden fazla rakibi olan bir ülke olduğunu ifade eden Karataş, “Dolayısıyla bu şekilde içine kapanık standart düzenlemeleri yerine daha dışa dönük, daha davetkar stantlar düzenlenmelidir. Kısacası Turizm Bakanlığı, özel sektörün bütün çabalarına cevap verecek çalışmalar yapmalıdır” diye konuştu. DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, gerek tur operatörleri yetkililerinden, gerek tesis sahiplerinden, gerekse turizm aracılarından aldıkları bilgilere göre 2019 yaz sezonunda Türkiye’nin İngiltere pazarında yine iyi satan ülkeler arasında yerini alacağını anımsatarak, 2019 yılında rakiplerinin yine Yunanistan, İtalya ve İspanya gibi Akdeniz ülkeleri olacağını vurguladı.

YURTİÇİ VE YURTDIŞI FUARLARI

Fuar dönemiyle ilgili de bilgi veren Karataş, İngiltere fuarı ile başlayan fuar sezonunun yurtiçinde 6-8 Aralık tarihlerinde 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı, 31 Ocak – 3 Şubat 2019 tarihlerinde de Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) devam edeceğini, yurtdışında ise 6-10 Mart 2019 tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası, 12-14 Mart 2019 tarihlerinde Rusya’da Moskova Fuarı, 27-29 Mart 2019 tarihlerinde ise Ukrayna’da Kiev Fuarı’na katılacaklarını kaydetti. Sevinç Karataş, “Önümüzdeki hafta itibariyle başlayacak olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı’nın hazırlıkları Didim Belediyesi, Didim Ticaret Odası, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği ve Didim Turizm Derneği işbirliğinde tamamlandı” ifadesini kullandı. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler