/>

SON DAKİKA

Bozoklar'dan Atatürk anısına sergi

28 Ekim 2018, Pazar 20:51

     


Aydın Bozoklar Derneği üyeleri, Atatürk’ün veciz sözlerinin bulunduğu posterlerden oluşturduğu sergi ile Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yad etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bozoklar Derneği Başkanı İbrahim Ertekin ve dernek üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Efeler Gençlik Caddesi’ni Atatürk posterleriyle donatırken, Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini anlatan bilgilendirme yaptı. Dernek Başkanı Ertekin, toplumdaki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. Yılı anısına anlamlı bir etkinlik düzenleyen Bozoklar Derneği üyeleri, Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözlerinin bulunduğu posterler hazırlayarak, Gençlik Caddesi’ni bu posterlerle donattı. Dernek Başkanı İbrahim Ertekin, yaptığı açıklamada, Kurtuluş Savaşı’nın Türk milletinin var olma savaşı, Cumhuriyet’in ise binlerce yıllık Türk ulusunun yeniden dirilişi olduğunu belirtti. Dernek olarak tüm Türk büyüklerine ve Atatürk’e vefa ve minnet duyduklarını aktaran Ertekin, Atatürk’ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması için tüm toplum fertlerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet coşkusunu yaşayacaklarını belirten Ertekin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesinde şehit düşen tüm askerlere rahmet, gazilere ise uzun ve sağlıklı ömürler diledi. BUKET KÖSE







 
Son Eklenen Haberler