/>

SON DAKİKA

Torbalı Cumhuriyet coşkusunu Zara konseri ile yaşadı

30 Ekim 2018, Salı 14:50

     


İzmir'in Torbalı ilçesinde, gündüz 'Cumhuriyet Şöleni' ile başlayan Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümü kutlamaları akşam Zara konseri ile taçlandı. Coşkunun büyük olduğu konserde kalabalık, elinden Türk bayraklarını hiç bırakmadı.

Torbalı'da Belediye Kültür Merkezi bahçesindeki etkinliklerle başlayan 'Cumhuriyet Şöleni' akşam da devam etti. Saat 19.00'da Sadık İleri Bulvarı'nda toplanan Torbalılılar ellerinde meşaleler ve Türk bayrakları ile 7 Eylül Stadyumu'na kadar yürüdü. Fener alayının hemen ardından sahne alan yerel şanatçılar Serhat İren ve Özhan, Torbalılar'ın 'Cumhuriyet' coşkusunu arttırdı. Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden Zara'nın sahneye çıkmasıyla ise bu coşku daha da arttı. Konseri, Torbalı Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Torbalı Garnizon Komutanı Asteğmen Fatih Oruç, Torbalı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Zeki Oğuz Kesen ile çok sayıda Torbalılı izledi. Zara'nın seslendirdiği türkü ve şarkılara stadyumu dolduran kalabalık da zaman zaman bulundukları yerden eşlik etti. 2 saat süren konserin sonunda AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Zara'ya çiçek verip, teşekkür etti.

Konserin sonunda kalabalığa seslenen Başkan Görmez, Cumhuriyetin 95. yıldönümünü coşkulu bir şekilde kutladıklarını belirtip, "Başta Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun silah arkadaşlarına, kurtuluş mücadelesinde hayatlarını kaybeden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Yüce milletimiz Cumhuriyetimizi ilelebet sürdürecek ve yüce bayrağımızı gönderlerimizde ilelebet dalgalandıracaktır" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler