Seçim gündemli toplandılar
5 Ekim 2018, Cuma 15:01Tweet | ||
![]() |
İzmir'de 15 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu'nun yerel seçimde aday olmayacağını açıklamasının ardından CHP'nin kulisleri hareketlendi. Adaylık düşünenlerin çalışmalarını hızlandırdığı dönemde, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir milletvekilleri ile aday belirleme yöntemini tartışmak üzere toplantı yaptı.
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in daveti üzerine Konak'ta bir otelde basına kapalı düzenlenen toplantıya, CHP İzmir milletvekillerinden Kani Beko, Tacettin Bayır, Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Atila Sertel, Özcan Purçu, Mehmet Ali Çelebi, Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır ve Bedri Serter katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri ile yerel seçim gündemli bir araya geldiklerini belirterek, "Yerel seçimlerdeki çalışmalarımızı daha verimli ve etkin şekilde sürdürmek için koordinasyon toplantısı yaptık. Yaptığımız çalışmalar hakkında milletvekillerimize bilgi verdik. Vekillerimiz ile birlikte özellikle kırsaldaki ilçelerde, birlikte bir çalışma programı oluşturacağız" dedi.
'MİLLETVEKİLLERİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ ALACAĞIZ'
İzmir'de kırsalda ve köylerde yapacakları çalışmalarda milletvekillerine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Deniz Yücel, "Onlarla ortak bir çalışma programı oluşturacağız. Geçmiş dönemde görev yapan il genel meclisi üyeleri ile bir araya geleceğiz. Onların da bu seçim sürecinde kırsalda aktif çalışma yapmasını düşünüyoruz. Aday belirleme sürecinde ilçelerle ilgili uygulanacak yönteme, aday adayları resmi müracaatlarını yaptıktan ve süreç bittikten sonra karar verilecek. Bu konuda karar verecek olan Parti Meclisi. Bizim de birtakım önerilerimiz olacak. Vekillerimiz önerileri olursa bunları bizimle paylaşacaklar, biz de genel merkez ile paylaşacağız."
Süreci CHP örgütü olarak yöneteceklerini ifade eden Yücel, milletvekillerinin fikirlerini de alacaklarını dile getirdi. Deniz Yücel, bir gazetecinin, "Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen milletvekilleri var. Toplantıda bu konu gündeme geldi mi?" diye sorması üzerine "Ben öyle bir şey duymadım. Büyükşehir dışında ilçeler konusunda da 'o mu aday olsun, bu mu olsun' gibi konuları konuşmadık. Biz, böyle bir şeyi tartışmak için toplantıyı düzenlemedik" dedi.
Aday belirleme konusunda da bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şunları söyledi:
"Eğer sağlıklı bir ön seçim yapabilirsek, ön seçim ya da hakim denetiminde, ön seçim olmazsa eğilim yoklaması, bunları yapabileceğimiz ilçeleri belirleyip, uygulamaya koyacağız. Eğer bizi başarıya taşıyacak, seçim kazandıracak yöntem eğilim yoklaması veya ön seçim değilse, merkez yoklaması veya kamuoyu anket yöntemi tercih edilecek. Bunu da adaylar müracaatlarını yaptıktan sonra Ekim ayı, Kasım ortasında belli ilçelerin adaylarının açıklanmasını düşünüyoruz. 8 ilçede adayların erken belirlenmesi için genel merkez ve genel başkanımız ile görüşeceğiz. Eğer uygun olursa tabii ki erken açıklanması gündeme gelebilir." (DHA)

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, ilin ihracatını artırmak amacıyla

Turgutlu’da yaşayan Aydınlılar her yıl düzenlenen 8’inci birlik ve

İYİ Parti'nin Manisa teşkilatı kurucularından ve il başkan yardımcısı Murat Türkekal,

Muğla'nın Milas ilçesinde açık arazideki maden sahasında meydana

Denizli'de yaşayan Mehmet Kıybar (70), 52 yıllık eşi Hatice Kıybar'a (69) sevgisini

İstanbul'da trafik kazasında yaralanıp 17 gün yoğun bakımda kalan ve 15 beyin

İzmir'in Torbalı ilçesinde, yola fırlayan köpeğe çarpmamak

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, asker uğurlama konvoyunda meydana gelen zincirleme

Kuşadası'nda, 14 yıl önce PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde, aşırı

Denizli'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonda 11

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören doğuştan

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde yaşayan İsmail Vardaroğlu (44), eski fotoğraflara

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "Bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında

İzmir’in Aliağa ilçesinde, kız kardeşine 6 yaşından 15 yaşına kadar cinsel

Aydın Nazilli'de resmi evrakta sahtecilik suçundan kesinleşmiş hapis cezası

İnsan sağlığına uyumlu ürünler tüketme isteğinin zirve yaptığı günümüzde

Aydın'da, bir apartmanın bodrum katında çıkan yangın itfaiye ekiplerince

Sosyal medya devi Facebook, ofislerini ve çalışanlarını hedef alan tehditleri

Aydın Efeler’de evinde dengesini kaybedip düşen ve bir haftadır yoğun bakımda

Aydın'ın Didim ilçesinde balkondan sarkıttığı iple evden kaçan ve

Çine'de bilinçli tüketici hakkını sonuna kadar arayarak kendisinden

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde, boşandığı kocasının kaybolduğu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Su ürünleri ihracatıyla ilgili 2023

Aydın'da bir eve yapılan operasyonda tarihi değeri olduğu değerlendirilen İbranice

Aydın'da maske takarak farklı okullardan hırsızlık yapan 4 kişi gözaltına

Sevgililer Günü dolayısıyla tüketiciler bu yılki hediye seçimlerinde

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ataması yapılan 20 bin öğretmenden özel okullarda

Denizli'de uydudan yayın yapan televizyon kanalında görevli spiker Musa Uçak

Denizli'de, 4 yıl önce henüz tanısı koyulamayan hastalığıyla tanışan

Muğla'nın Bodrum ilçesinde öğrenci servisi ile otomobilin çarpışması

İzmir'in Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuklu

Aydın’ın Efeler ilçesinde Ozan Ahmet İnlidere (31), arazi anlaşmazlığı