/>

SON DAKİKA

Beyaz Kalem'den öğrencilere yaz tatili tavsiyeleri

5 Temmuz 2019, Cuma 13:43

     


Efeler'de faaliyete başlayan Beyaz Kalem Öğrenme Atölyesi Rehber Öğretmeni Ummuhan Aslan, öğrencilerin ve velilerin yaz tatilini verimli şekilde değerlendirmeleri için bazı tavsiyelerde bulundu. Aslan, "Öğrenciler tatilde dinlenmeli, sosyalleşmeli, kültürel olarak gelişmeli ve okulda öğrendikleri bilgileri unutmamaları için tekrar etmelidir” dedi.

Öğrencilerin tatili var olan özelliklerini ve yeteneklerini geliştirerek, gelişim zenginliğine dönüştürebileceğini vurgulayan Rehber Öğretmen Aslan, şunları söyledi:

"Her öğrenci öncelikle geçen yaz tatilinden neleri farklı yapacağını planlamalı ve amacı doğrultusunda çalışmalar yapmalıdır. Ayrıca öğretim yılı içinde yeterince zaman ayıramadığı çalışmalara zaman ayırmalıdır.

Öğrenciler tatilini en iyi şekilde değerlendirebilmesi için çalışmalarını gruplara ayırmasını öneriyoruz. Gruplandırmada, aile ile ilgili yapılacaklar, sanatsal ve sportif faaliyetler, eğitim ile ilgili çalışmalar, yeni ilgi alanları ile ilgili araştırmalar ve örnek aldığı kişilerin hayatlarının incelenmesi şeklinde olabilir. Beyaz Kalem Öğrenme Atölyesi rehberlik servisi olarak öğrencilerimize ve velilerimize her zaman yardımcı olmaya hazırız." (GÜLİZAR AYGÜN)







 
Son Eklenen Haberler