/>

SON DAKİKA

Tarım İl ve İlçe personeline arı eğitimi verildi

5 Kasım 2018, Pazartesi 19:40

     


Aydın İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline, pratik arıcılık eğitimi verildi. İl Müdürü Ahmet Ökdem, bu eğitimlerin çok önemli olduğunu belirterek, personele yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın’ın gerek iklim özellikleri gerek çam balı üretim alanları barındırması nedeniyle, Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde arıcılara yönelik verilen hizmetin mevzuata uygun olarak ve aksamadan yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla uygulamalı eğitim verildi.

Efeler Ilıcabaşı Mevkisi’nde Teslime Cindoruk’a ait arılık alanda ilçe müdürlüklerinde görevli personele, İzmir Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü’nden gelen eğitmenler tarafından pratik arıcılık eğitimi yapıldı. Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Ayşen Beyazıt, Veteriner Hekim Anıl Çağırgan arı hastalıkları, numune alma gibi konularda ve İl Müdürlüğünden Yüksek Ziraat Mühendisi Abdülkadir Keskin, arı kolonisi, koloni bakımı konularında kovanlar üzerinde göstererek pratik eğitim verdiler. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, eğitim için gelen İlçe personellerine teşekkür etti. , Bu tür eğitimlerin önemli olduğunu ve bu eğitimlerle İlçe personellerinin arıcılığa katkısını daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Müdür Ökdem, Aydın arıcılığının, Türkiye arıcılığı içindeki sıralamasını daha yukarıya taşımayı amaçladıklarını belirtip, personele yönelik eğitimlerin devam edeceğini ifade etti. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler