SON DAKİKA

Türk Kızılay Başkanı Kınık İzmir’de söyleşiye katıldı

6 Kasım 2018, Salı 23:56

     


TÜRK Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İzmir’de düzenlenen ‘Kızılay ve İnsani Yardım’ temalı söyleşiye katıldı. Kınık, "Her yıl yaklaşık 3 milyon ünite kana ihtiyacımız var" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde (İKÇÜ) Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Kızılay ve İnsani Yardım’ temalı söyleşide konuşma yaptı. Söyleşiye İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, Genç Kızılay Genel Başkanı Emre Koç, Türk Kızılayı yönetim kurulu üyeleri Cengiz Yurdabekçi ve Ercan Tan, İKÇÜ Genç Kızılay Topluluğu üyeleri katıldı. Genç Kızılay Topluluğu’nun etkinlikleri ile ilgili yaptığı sunumun ardından konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, "Ayda bir üniversitemizde düzenli olarak kan bağışımız devam ediyor. Bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık da yaptığı konuşmada, "Bizler insan ızdırabını dindirmek için çalışan insanlar olarak, bu faaliyetlere başlamadan önce yaptıklarımızın kavramsal dünyasını anlamak durumundayız. Yaptığımız işlerin farkında olmazsak anlamı olmuyor" diyerek gönüllülük kavramı üzerinde durdu. Geçen sene 18 milyon 650 bin kişiye yardımda bulunduklarını belirten Kınık, "Bu sene 30 milyonun üzerine çıkarmaya çalışıyoruz. Bizim vazifemiz insan hayatını kurtarmaktır. Bir insan hayatı kurtarmak bütün insanların hayatını kurtarmakla eşdeğerdir. Bir insanı öldürürseniz temsil ettiği bütün değerleri ve insanlığı öldürmüş oluyorsunuz. Bugün, her gün 30 bin insan mülteci oluyor. Silah zoruyla evini terkeden 69 milyon insan var. 6.5 milyon bebek önlenebilir sebepten ölüyor, yarısı açlıktan ölüyor. Yılda 4 milyar ton gıda üretiliyor, bunun 1.3 milyar tonu kullanılmadan çöpe gidiyor. Pek iç açıcı bir manzara görmüyoruz biz. Kızılay afetlerde olağanüstü durumlarda insanlara destek vermek için çalışıyor. Her yıl yaklaşık 3 milyon ünite kana ve bu kanı bağışlayacak gönüllülere ihtiyacımız var" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler