SON DAKİKA

Bu tezgahlarda Yuntdağı Yöresel Bezi dokunuyor

1 Aralık 2018, Cumartesi 14:20

     


Manisa Yunusemre Belediyesi tarafından Asmacık Mahallesi’ne kurulan tezgahlarla ev hanımları bir taraftan evin stresini atarken, bir taraftan da ürettikleri Yuntdağı Bezleri ile ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yunusemre Belediyesi, ilçenin kırsal mahallerinden biri olan Asmacık Mahallesine geçtiğimiz aylarda kurduğu tezgahlar ile ev hanımlarına yen bir iş sahası sağladı. Yoğun ilginin olduğu Yuntdağı Bezi Dokuma tezgahlarında ev hanımları bir taraftan yöresel bezleri dokurken, bir taraftan ise ürettikleri bezleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor. AK Parti Manisa Milletvekili Av. İsmail Bilen, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Irmak ile birlikte mahalleli hanımları ziyaret eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, bayanlarla bir araya geldi.

Bölgedeki hanımların taleplerini de dikkate alarak bu kursu açtıklarını kaydeden Belediye Başkanı Çerçi, Yuntdağı’nda dokumacılığı geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Başkan Çerçi açıklamasında, “Kırsal kalkınma hamlelerini sürdürüyoruz. Belediyemizin İŞ - KUR Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü proje kapsamında Asmacık Mahallemizde yaşayan bayanlar da yöresel bez dokumayı öğrenirken; ev ekonomilerine de katkı sağlıyor. Buradan çıkan ürünler vatandaşlarımıza ulaşıyor ve ürün çeşitliliği artıyor. Belediye olarak üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın yararına olan çalışmalarda bulunmaya devam edeceğiz” dedi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler