SON DAKİKA

“Acil yardım için kendilerini geliştirmeleri gerek”

28 Ekim 2018, Pazar 21:12

     


Geçtiğimiz günlerde Aydın Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli Dr. Çağlar Doğrul, köpeği 'Poyraz'ı yanına alarak gezintiye çıkarmış. Malazgirt Meydanı'na geldiklerinde, Dr. Çağlar Doğrul'un Sibirya kurdu cinsi köpeği Poyraz, bir torbanın içinde bırakılan kemikleri yediği için kısa süre sonra zehirli kemikler nedeniyle yere yığılmıştı. Köpeğinin can çekiştiğini gören Dr. Doğrul, 'Poyraz'ı kurtarmak için suni teneffüs yapmış, ancak başarılı olamamıştı. 'Poyraz' ölürken, Dr. Çağlar Doğrul kendisinin de zehirlendiğini anlatmıştı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İlk olarak görev yaptığı hastaneye giden Dr. Doğrul, ardından Aydın Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedaviye alındı. Dr. Doğrul, yaşadıklarını şöyle anlattı; “İlk olrak biz zehirlenmiş olabileceğini düşünmedik. Biz 8 – 9 tane veterinere uzun süre ulaşmaya çalıştık ama onlara da ulaşamadık. En son ulaştığımızda da Poyraz’ın ölümünden yarım saat geçmişti. Biz de başta kalp krizi olduğunu düşünmüştük ama 10 aylık bir köpeğin nasıl kalp krizi geçirebileceğini anlamamıştık. Ama yine de ona göre müdahale etmiştim ben ama daha sonra veterinere ulaştığımız da ölüm bulgularını anlattığımız da hekimimiz bana zehirlenme olabileceğini söyledi. Ondan sonra tekrar olay yerine döndüğümde orada kemikleri buldum. İlk olarak o kemikleri gördüğümde onlardan zehirlenebileceğini düşünmemiştim. Ama tekrar oraya gittiğimde aklıma kemiklerden zehirlendiği geldi”dedi.

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cemil Şahin de, köpeğini kurtarmak için suni teneffüs yapan, köpeğin sahibi Dr. Çağlar Doğrul'un yaşadığı olay üzerine, "Kendi sağlığını hem de hayvan sağlığını riske atmadan doğrudan veteriner hekimlerine müracaat etmelidirler" demişti. Dr. Doğrul, Cemil Şahin’in açıklamasına karşın şöyle konuştu: “ Veterinere hemen ulaşmamız mümkün değil ama bazı durumlarda acil yardım gerekiyor. Veteriner hekimler de haklı işlerini elinden çalmak gibi bir niyetim yok. Veteriner hekimlerin de bir acil yardım sistemleri yok. Daha önce de böyle bir sorun yaşamıştık akşamları açık veteriner hekim bulamıyoruz. Kapalı olup numarası olanlara da ulaşamıyoruz. Onlarında insanlar gibi acil bir uyarı sistemi olabilir. 112 gibi telefon sistemi 7/24 açık olan acil bir durum olduğunda gece trafik kazaları daha çok oluyor. İnsanlar karanlıkta hayvanları göremedikleri için çarpıyorlar” dedi.

Poyraz’ı geçen yıl şubat ayında sahiplenen, haberi görenlerin köpeklerini vermek istediğini ama bunun Poyraz’a saygısızlık olduğunu dile getiren Dr. Doğrul, “İnsan evinde bir canlıya alışıyor. Belli bir rutin oturtuyorsun. Eve girdiğimde kucağıma zıplardı, her gün 3 defa dışarı gezmeye götürür gelince de banyoda ayaklarını tek tek yıkardım. Arkadaşlarım köpek getirmiş bir tane sevmek için oda çok güzel insan bırakamıyor. Çok arayan oldu köpeğimi sana vermek istiyorum diyen oldu ama kabul etmedim çünkü insan çocuğu gibi sahiplendiği için hayvanını yenisini sahiplenmek aniden böyle acı bir kaybın ardından onun anısına saygısızlık olduğunu düşündüğüm için hiç birini kabul etmedim ama eve bırakılınca da insan bırakamıyor” dedi.

Doğrul, Poyraz’ı kaybettiği günün sabahında evde oynasın diye oyuncaklarının ortada kaldığını hepsini ağlayarak topladığını söyledi. (BUKET KÖSE)







 
Son Eklenen Haberler