SON DAKİKA

'Çerçioğlu'nun yargı dosyaları karşılığında spor kompleksini bize verdiler’

5 Mayıs 2021, Çarşamba 10:29

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Atatürk Spor Kompleksi’nin FETÖ borsasına hibe edildiğini belirten CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, “Ahmet Kurutuluş konuyla ilgili ifadelerinde şunu söylüyor, 'Ben Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak yaptığım iş ve eylemler Kudret Dikmen, Gürbüz Yüksel, Okan Batu’nun Özlem Çerçioğlu'yla ilgili olarak yargı dosyalarını çözmesi sebebiyle bu spor kompleksini bize verdiler’. Bu beyanlar öldürülmüş Ahmet Kurtuluş'un beyanıdır” dedi

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, Aydın'da meydana gelen olayların aynı kişilerle organize bir şekilde yapıldığını belirtti.

"AHMET KURTULUŞ EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ"

Seyhan, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Atatürk Spor Kompleksi'nin yaklaşık maliyeti ve kimin aldığını belirten ekap dosyası var. 28 Nisan 2016 yılında Aydın Büyükşehir Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi ihalesine çıkmış. Dört tane döküman alan olmuş, 3 tane teklif veren olmuş ve 19 milyon 685 bin liraya Piramit Dekorasyon İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Limited şirketi ile CBA İnşaat Taahhüt Limited şirketi ortaklığı kazanmış. Kazandıktan sonra bunu 2018 yılına kadar imalatını tamamlamış. Bu Piramit - CBA ortaklığının CBA tarafındaki Ahmet Türkmen, FETÖ'den tutuklanmış ve ceza almış. İhaleye ise 28 Nisan 2016 yılında çıkılmış. 15 Temmuz Darbe girişimi de 2016 yılında olmuştu. Bundan 3 ay önce ihale edilmiş, ondan sonra ortaya çıkılmış ve inşaat tamamlanmış.Geçen programda Sedat Peker'le ilgili bir şeyler konuşmuştuk herkes bize Sedat Peker’i de mi buraya bağladınız demişti. Ben bağlamadım Sedat Peker Atatürk Spor Kompleksi’nin açılışına çiçek göndermiş. Demek ki Sedat Peker'in Aydın'la bir bağlantısı varmış. Açılış anında ise Ahmet Kurutuluş hemen arkada, Ali Sütçü firmanın ortaklarından bir tanesi. Ahmet Kurutuluş konuyla ilgili ifadelerinde şunu söylüyor, 'Ben Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak yaptığım iş ve eylemler Kudret Dikmen, Gürbüz Yüksel, Okan Batu’nun Özlem Çerçioğlu'yla ilgili olarak yargı dosyalarını çözmesi sebebiyle bu spor kompleksini bize verdiler’. Bu beyanlar öldürülmüş Ahmet Kurtuluş'un beyanıdır. Diyor ki, ben burayı aldım, kullandım, çalıştırdım. Ben burayı eşim ve firari sanık yani suç örgütü lideri olmakla suçlanan firari sanık Serkan Kurtuluş'un eşi üzerine biz burayı aldık, Kudret Dikmen, Gürbüz Yüksel, Okan Batu, bu kişiler tarafından yapıldığını söylüyor, bundan sonra burayı bize verdiler biz burayı işlettik, herhangi bir sorun olmayacağını söylediler, diyor. Somut delil isteyenlere söylüyorum, bunları söyleyen adam 10 gün sonra evinde çocuğunun gözleri önünde öldürüldü" dedi.

İddialar ilişkin somut delil isteyenlere, 'Gezi Parkı ve 15 Temmuz' örneklerinden bahseden Seyhan, Özlem Çerçioğlu'nun Gezi Parkı olaylarında Kent Meydanı’nda olduğunu belirtirken, 15 Temmuz'da sokaklarda bulunmadığını söyledi.

"BEYLER VE PAŞALAR GİBİ YERİM ZİHNİYETİ BU ŞEHİRDE OLUŞTURULAMAZ"

Seyhan, “Atatürk Spor Kompleksi ile ilgili çok ciddi iddiaları ortaya koyuyoruz, ortaya koyarken de somut delil isteyenlere somut delil söyleyelim. Gezi Parkı gecesi, eylemin başladığı saatlerde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentin merkezindeydi. Bunun fotoğrafları var, isteyenlere ben kendim verebilirim. Aynı Büyükşehir Belediye Başkanımızı 15 Temmuz gecesi 12 gün sokakta görmedik. Somut delil isteyenlere ben size somut delilden bahsediyorum. 20 milyon liraya yer yapacaksınız, 5 milyon dolara imal edeceksiniz ve 5 milyon dolarlık yeri FETÖ borsası sanığı olmuş kişilere hibe edeceksiniz, imalatını da FETÖ'cülere yaptıracaksınız sonrada diyeceksiniz ki, somut delil arıyorum. Ben de somut delil arıyorum, bu şehirde vicdan sahibi insan evladı var mı? Somut delil mi arıyorlarmış, Madran dosyasıyla ilgili somut delili söyleyeyim ben. Madran dosyasının Bozdoğan'da şuan yargılaması devam ediyor, Aydın'da açılmadı, takipsizlikle sonuçlandı. Aynı suyu 14 lira 48 kuruşa gittiler verdiler Özel İdare döneminde. Aydın Büyükşehir Belediyesi gitti bunu, Bozbel isimli Bozdoğan Belediyesinin şirketine devretti, o şirkette oraya 2 lira 18 kuruşa kiraladı. Asıl sorumluluk Büyükşehir Belediyesinin. Malımı, mülkümü gider şirketlere atarım, şirketler üzerinden de istediğim gibi satarım, sonrada beyler ve paşalar gibi yerim zihniyeti bu şehirde oluşturulamaz" diye konuştu.

"AYDIN'DA 7 MİLYAR LİRALIK İŞ GÖRÜYOR MUSUNUZ?"

Şahıslara ait işler için kamu kaynaklarını kullanmanın rüşvet olduğunu dile getiren Gazeteci Aydın ise şu ifadeleri kullandı, “Biz burada desteksiz atmıyoruz. Biz bir şey söyleyemezmişiz, niye söyleyemeyeceğiz. Ben gazeteciyim kamu görevi görüyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunuyorum, kamu adına hesap soruyorum. Diyorum ki, neler oluyor, ne yapıyorsunuz. Somut bir şey daha var, son 6-7 yıldır Aydın'da dönen para, bütçe 7 milyar lira. Sen bu şehirde 7 milyar liralık iş görüyor musun?.”

"SÜLEYMAN SOYLU AYDIN'A KULAKLARINI TIKAMIŞ DURUMDA"

Aydın'daki gelişmelere sessiz kalındığına dikkat çeken Aydın, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de ne kadar gündem ve popüler bir konu varsa hepsinde orada. Aydın'da çok ciddi istinatlar var, çok ciddi yolsuzluklar, iddialar ve yargıya taşınmış konular var ama Süleyman Soylu Aydın'a kulaklarını tıkamış durumda. Bence Süleyman Soylu'nun paçasından birileri kopya gezdiriyor Aydın'da. Süleyman Soylu'nun imajını da etkiliyor Aydın'daki gelişmeler. Herkes sorgulasın kendini Aydın'da çok ciddi şeyler oluyor. Burada konuşulan konuları araştırsınlar ve kamuoyunun vicdanını rahatlatsınlar" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler