SON DAKİKA

“Hem üretmiyor hem engelliyor”

13 Ekim 2020, Salı 13:41

     


AK Parti Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Arı, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vaatlerini yerine getirmediği gibi, Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de engel olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Aydın İl Başkanlığı binasında, İl Başkanı Ömer Özmen, Cumhur İttifakı’nın İlçe Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri’nin katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

“AYDIN’IN GERÇEK GÜNDEMİ ÇERÇİOĞLU’NUN GÜNDEMİNDEN İBARET DEĞİLDİR”

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, pandemi nedeniyle bu toplantıları sıklıkla yapamadıklarını belirtirken, bundan sonra değerlendirme toplantılarını düzenli olarak gerçekleştireceklerini ifade etti.

AK Parti Aydın Büyükşehir ve Buharkent Belediye Meclis Üyesi Mustafa Arı, yapılacak olan meclis toplantısı öncesi bu değerlendirme toplantısını yapma kararı aldıklarını belirterek, “İlimizin bütün sorunlarının görüşüleceği, görüş, teklif ve eleştirilerin ifade edileceği ve saygıdeğer Aydın halkının beklenti, talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kararların alınacağı, Aydın Büyükşehir Belediyesinin en üst karar organı Büyükşehir Belediye Meclisinin bu maksada uygun çalışması, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından engellenmektedir. Aydın’ın gerçek gündemi Sayın Çerçioğlu’nun gündeminden ibaret değildir. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin görevi ve bu meclisten beklenen, Sayın Çerçioğlu’nun belirlediği gündem maddelerinin ilgili komisyona havalesi ve komisyondan gelen raporların kabul ya da red şeklinde oylanmasından ibaret değildir. Sayın Çerçioğlu’nun meclisi bu şekilde çalıştırmak konusundaki ısrarının nedeni, Aydın’ın gerçek gündeminin mecliste tartışılmasını önlemektir. Demokrasi havariliğini kimselere bırakmayan Sayın Çerçioğlu, kendisine ve yönetmekte olduğu Büyükşehir Belediyesinin icraatlarına yöneltilecek en ufak bir eleştiriye dahi tahammül edememektedir. Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği bu şekilde değildir. Bizler, saygıdeğer Aydın halkının bize verdiği muhalefet görevini Büyükşehir Meclisinde yerine getirmemiz Sayın Çerçioğlu tarafından engellendiği sürece, belirli aralıklarla görüş, teklif ve eleştirilerimizi sizin vasıtanızla Aydın kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

“YÖNETİM VE BİR İŞLETME BECERİKSİZLİĞİ OLDUĞUNU GÖRMEK GEREKİR”

Başkan Çerçioğlu’nun 2014 yılından bugüne kadar hiçbir hizmet üretmediğini ve algı operasyonlarıyla günü geçiştirdiğini ileri süren Arı, "Üzülerek ifade ediyoruz ki, Sayın Çerçioğlu yönetimindeki Aydın Büyükşehir belediyemiz, ilimizin trafik, otopark ihtiyacı, kanalizasyon-atıksu altyapısı ve atıksu arıtması, Büyük Menderes Nehrindeki kirlilik ve yaz döneminde Aydın genelinde yaşanan susuzluk gibi sorunlarına çözüm üretememektedir. Bize göre bunun sebebi kaynak ve bütçe imkanlarının yetersizliği değildir. 2014’ten bugüne kadarki bütçe gerçekleşme oranlarının çok düşük oluşu, yatırımcı dairelere ayrılan bütçenin kimi yıllarda yüzde 60’a varan oranlarda kullanılmamış olduğu dikkate alındığında ortada bir yönetim yetersizliği ve bir işletme beceriksizliği olduğunu görmek gerekir. Büyükşehir Belediyesinin gelirleriyle oluşan kaynağın yetersizliği ileri sürülürse de şunu belirtmek isteriz ki, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanınca, yapılacak bir yatırıma kaynak temini amacıyla meclis gündemine getirilen hiçbir teklife ya da borçlanma talebine karşı oy kullanmadık. Buradan Sayın Çerçioğlu’na sormak istiyoruz;

2014 yılından bugüne kadar, İl Özel İdaresi ve İlçe/Belde belediyelerinden Büyükşehir Belediyesine intikal edenlere ilave olarak, bunların tamir, tadilat ve revizyonu dışında, hangi Mahallelerimizde kanalizasyon atıksu altyapı projesi uyguladınız ? Proje maliyetleri kaç liradır ? Tesis/tesisler hangi tarihte hizmete alınmıştır? 2014 seçimlerinde Büyük Menderes Nehri kenarında rekreasyon alanları yapılacağı vaad edilmesine rağmen, Menderes’in kirliliğini azaltmak için, ‘Menderes Nehri Aydın sınırına girdiği noktada zaten kirli’ demagojisi dışında hangi projeyi uyguladınız? Kaç adet Kanalizasyon Atık Suyu Arıtma Tesisi inşa ettiniz? Proje maliyetleri kaç liradır? Tesis/tesisler hangi tarihte hizmete alınmıştır? Otopark sorununa çözüm olarak hangi ilçemizde, hangi projeyle, hangi parsel üzerinde, kaç araçlık kapalı ve kaç araçlık açık yeni otopark projesi gerçekleştirdiniz? Proje maliyetleri kaç liradır? Tesis/tesisler hangi tarihte hizmete açılmıştır? Yaz boyunca onlarca mahallemizde, bazen haftalarca süren su kesintilerini, ‘Elektrik Kesintisi’ ve ‘Fazla Su Kullanımına Bağlı Yetersizlik’ dışında hangi geçerli mazeret ile açıklıyorsunuz? Altı yıldır Aydın’ı yönettiğiniz halde ilçe ilçe, mahalle mahalle hangi ayda kaç metreküp su tüketildiğini tespit ve buna göre yatırım yapmak ve tedbir almaktan aciz olmayı, yönetim ve işletme beceriksizliği dışında nasıl açıklıyorsunuz?” diye sordu.

“DEMOKRASİ MEYDANI VE 500 ARAÇLIK YERALTI OTOPARKI PROJESİNİN AKIBETİ NEDİR?”

Çerçioğlu’nun 2014 seçimlerinde vaat ettiği yatırımların ne aşamada olduğunu da soran Mustafa Arı, “Birkaç ilçemize vaat ettiği yatırımlardan bazılarını sual ediyor ve kendisini, bu yatırımların akıbeti hakkında Aydın kamuoyuna bilgi vermeye davet ediyoruz. Efeler’de eski otogar alanına yapacağınızı vaat ettiğiniz Demokrasi Meydanı ve 500 Araçlık Yeraltı Otoparkı projesinin akıbeti nedir? 50 bin kişilik Zeybek Arena Projesinin akıbeti nedir? Işıklı Doğal Yaşam Alanı Projesinin akıbeti nedir? Ve ilimiz genelinde ‘20 Yeni Fabrika, 1.000 Yeni İstihdam’ sloganıyla sunulan, Organize Sanayi Bölgelerinin Yatırım Ortamlarının İyileştirilerek İstihdam Olanaklarının Artırılması Projesinin akıbeti nedir? Bu amaçla bugüne kadar hangi Organize Sanayi Bölgesinde(OSB) yatırım ortamını iyileştirmek maksatlı hangi proje uygulanmış, bu sayede kaç yeni fabrika kurulmuş, kaç yeni istihdam sağlanmıştır?” ifadelerini kullandı.

“AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İYİ YÖNETİLMEMEKTEDİR”

“Aydın halkının yararına her işi takdirle karşılarız. Ancak Aydın Büyükşehir Belediyesi iyi yönetilmemektedir” diyen Arı, şunları kaydetti:

Aydın halkı daha iyi ve kaliteli hizmetleri hak etmektedir. Aydın halkının aldığı hizmetlerden memnuniyetine, aldığı hizmeti ne kadar yeterli bulduğuna ilişkin olarak, Aydın Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Planı içindeki Kamu Kuruluşlarının Belediyece Yürütülen Faaliyet ve Hizmetlere İlişkin Görüşleri kısmından birkaç istatistiki veriyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belediyece yürütülen trafik ve sinyalizasyon hizmetlerinden memnuniyet oranı:yüzde 27,03. Yerleşim planından(Kentsel fiziki mekan düzenlemeleri ve Tarihi dokunun korunması) memnuniyet oranı: yüzde 26,13 ve otopark hizmetlerinden memnuniyet oranı: yüzde 17,12’dir. Bu birkaç veri bile, halkın günlük hayatını etkileyen hizmetlerden memnun olmadığını, algı operasyonları ve Bilboard Belediyeciliği ile daha uzun süre devam edilemeyeceğini göstermektedir." (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler