SON DAKİKA

AK Parti Manisa adaylarını açıkladı

19 Ocak 2019, Cumartesi 13:26

     


AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık 2,5 aylık zaman kalan Manisa’daki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhur İttifakı çerçevesinde büyükşehir belediye başkan adayını MHP’nin adayı mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün açıklayan AK Parti, açıklanan listede mevcut 11 belediye başkanın isminde 3 değişiklik yaptı.

AK Parti, uzun bir çalışma sonrasında MHP ile birlikte olduğu Cumhur İttifakı çerçevesinde Manisa’daki belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhur İttifakı’nın Manisa’daki AK Partili adaylarının isim listesi kamuoyu ile paylaşıldı.

AK Parti İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Manisa’da Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin daha önce açıkladığı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e destek verileceği belirtildi.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli yaptığı yazılı açıklamada, “31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için Manisa’mızda saha ve anket çalışmaları, aday tespit çalışmaları, temayül yoklamaları neticesinde Manisa’mızın adayları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla belli oldu. Bilindiği üzere biz AK Parti olarak Büyükşehirde ve 6 İlçemizde aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı kapsamında Büyükşehirde MHP adayı Sayın Cengiz Ergün’ü ve MHP’nin göstereceği İlçelerimizde adaylarını destekliyoruz. Manisa için en iyisini en güzelini, en doğrusu yapmaya çalıştık, çalışıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada AK Parti’nin Manisa’daki mevcut 11 belediye başkanlığında 3 isimde değişiklik yaptığı gözlendi.

Listede Ahmetli İlçesi’nde mevcut Belediye Başkanı Ahmet Alhan,

Akhisar İlçesi’nde Akhisarspor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel,

Demirci İlçesi’nde mevcut Belediye Başkanı Selami Selçuk,

Gölmarmara İlçesi’nde mevcut Belediye Başkanı Kamil Öz,

Gördes İlçesi’nde mevcut Belediye Başkanı Muhammet Akyol,

Kırkağaç İlçesi’nde mevcut Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz,

Köprübaşı İlçesi’nde AK Parti İlçe Başkanı Regaip Topuz,

Saruhanlı İlçesi’nde işadamı Burhan Tezcan,

Soma İlçesi’nde mevcut belediye Başkanı Ali Tulup,

Şehzadeler İlçesi’nde mevcut belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,

Yunusemre İlçesi’nde mevcut belediye başkanı Mehmet Çerçi olarak açıklandı.

Açıklanan listede Salihli, Saruhanlı ve Köprübaşı ilçelerinde değişiklik yapıldığı dikkati çekti. Salihli İlçesi’nin mevcut belediye başkanı Salih Hızlı ile Saruhanlı İlçesi’nin mevcut belediye başkanı Hüseyin Yaralı’nın partinin 3 dönem kurularına katıldığı gerekçesiyle aday gösterilmediği, Köprübaşı İlçesi’nin mevcut belediye başkanı Zafer Mergen’in ise 2 yıldır belediye başkanlığı görevini yürütmesine karşın parti ile yaşadığı bazı sıkıntılar sebebiyle aday gösterilmediği öğrenildi.

Listede en önemli gelişmelerden bir tanesi ise Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin tekrar aday gösterilmesi oldu. Yaklaşık 2 hafta önce Manisa kamuoyunda yer alan Çerçi’nin Yunusemre’den tekrar aday gösterilmeyeceği ve yerine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in gösterileceği iddiaları da açıklanan listede yalanlanmış oldu.

Cumhur İttifakı’nda AK Parti Manisa’daki mevcut 11 belediyesindeki adaylarının isimleri açıklarken, ittifak ortaklarından MHP’nin ise mevcut 6 ilçede belediye başkan adaylarının kimler olacağı merak edilen konusu oldu. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler