SON DAKİKA

Mehmet Çerçi’ye “Yılın Yerel Yöneticisi’’ ödülü

19 Ocak 2019, Cumartesi 16:59

     


Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Türkiye’de Yılın Yerel Yöneticisi” seçildi. Ödülünü Ankara'da düzenlenen ödül töreninde alan Çerçi, “En büyük ödül gönüllere girebilmek” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bağımsız araştırma şirketlerinin yaptığı anketlerde daha önce Ege Bölgesi’nin en başarılı ilçe belediye başkanı seçilen, birçok kurum ve sivil kuruluşun da ödüle layık gördüğü Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, “Gönül Belediyeciliği Projesi” ile Anadolu Yerel Yönetimler Ödül Töreni'nde ödül aldı. Ödül törenine Çerçi'yle birlikte eşi Dr. Melek Çerçi, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Basın ve Yayın Müdürü Musa Dirik de katıldı. 5 ay süren ve Türkiye genelinden yüz binlerce kişinin oy kullandığı anket sonucunda Yunusemre Belediyesi, aralarında büyükşehir ve il belediyelerinin de bulunduğu birçok köklü belediyeyi geride bıraktı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi Sosyal Yaşamı Destekleme kategorisinde “Türkiye’de Yılın Yerel Yöneticisi” seçildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Çerçi, ödülünü Ankara Beypazarı Kültür Sarayı’nda düzenlenen törenle aldı. Törene projelerin yarıştığı belediyelerin başkanlarıyla bürokratlar katıldı. Ödülünü Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz’un elinden alan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gönül Belediyeciliği Seferberliği çağrısını yerine getirmek için ilk günden bu yana büyük gayret gösterdiklerini belirtti. Bu projenin kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Yunusemre İlçesi’nin bugününü düzenledikleri gibi gelecek 50 yılını da tasarladıklarını, bunu yaparken sosyal projeleri ön planda tuttuklarını kaydeden Çerçi, yaptığı açıklamada “Bizi böyle büyük bir ödüle layık gördükleri için yarışmaya katılan değerli vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz, büyükşehir yasasıyla kurulmuş yeni bir belediyeyiz. 240 bin nüfusu olan bir ilçeyiz. Her şeyden önce aldığımız bu ödülü halkımıza armağan ediyorum. Gönül belediyeciliği çok geniş bir kavram. Bunun içerisinde 12 tane hanım kültür merkezi var. 4 çocuk kültür ve sanat merkeziyle çocuk kreşi var. 5 tane taziye kültür merkezi var. Yunusemre Gençlik Merkezi’miz var." dedi. 20’yi aşkın kültür merkeziyle fakirlere, ihtiyaç sahibi öğrencilere, engelli ve yaşlılara ulaştıklarını söyledi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler