SON DAKİKA

Ekonominin nabzı İzmir'de atacak

14 Kasım 2018, Çarşamba 20:25

     


NTV ile Özgencil Grup işbirliği ve EGEV'in bölge ortaklığıyla geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen Ege Ekonomik Forum'un bu yıl 22-23 Kasım tarihlerinde ikincisi düzenlenecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da yer alacağı bu büyük organizasyona Türkiye'den ve yurtdışından önemli isimler de konuşmacı olarak katılacak.

İZMİR EN BÜYÜK HEDEF OLDU

2. Ege Ekonomik Forum'un tanıtım toplantısı Mövenpick Oteli'nde gerçekleştirildi. Ege Ekonomik Forum'un bölge ortağı EGEV ev sahipliğinde yapılan toplantıda konuşan ve Ege'nin Türkiye'nin ekonomik potansiyelini en üst düzeye taşıyacak bir bölge olduğunu söyleyen EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, "Bölgesel kalkınma için çalışan bir vakıf olarak amacımız, bölgenin birbiri ile yarışmasını değil, dayanışma içerisinde artılarını ön plana çıkartıp, lobiyle merkezi hükümetin bölgesel kalkınmada EGEV'e ve bölge kalkınmasına katkı koyan tüm meslek odalarıyla birlikte destek vermesini sağlamak.Ege doğunun en batısı, batının en doğusu olarak yıllardır serbest bölgeler, ticaret, sanayi ve tarım kenti. Lojistiğin en önemli ayağı limanlar kenti olarak, her zaman önemi en üst düzeyde. 8 bin yılı aşkın tarihi ile birçok medeniyete ev sahibi yapmış bir kent" şeklinde konuştu.

İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Barış Kocagöz, "Borsa olarak Türkiye'nin tarımsal potansiyelini, özellikle Ege Bölgesi'nin bu konudaki şans ve geleceğini çok önemsiyoruz, bu tip organizasyonlarda bu bilincin yerleştirilmesi bizim için çok önemli. Türkiye çok şanslı bir ülke. Tarım ürünleri konusunda hiçbir ülkenin elde edemeyeceği coğrafyaya sahip. Tarım ürünlerinde sanayileşmenin bu ülkenin kalkınması için iyi bir formül olduğunu ve ürettiğimiz ürünleri katma değerli ürüne değiştirerek kalkınması gerektiğini görebiliriz" dedi.

TÜTEN BACALARA İHTİYAÇ VAR

Türk ekonomisinin kritik bir süreçten geçtiğini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, "Büyüme rakamlarında sert bir düşüş yaşanacağının sinyallerini alıyoruz. Son çeyrekte ve 2019'un ilk yarısında büyümede eksi rakamları göreceğimizi söyleyen iktisatçılarımızın sayısı az değil. Uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri ise binde 5 seviyesinde. Kolay olmayan bir yıl bizi bekliyor. Ancak biz üretmeye ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ege Ekonomik Forumu'nu bölgesel değil, uluslar arası bir konferans olarak gördüklerini söyleyen NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam, "Ege'nin ekonomik anlamdaki potansiyelini iyi biliyoruz. Ege, Türkiye'nin batıya açılan kapısı. Ekonominin her alanında Ege'nin potansiyeli oldukça yüksek ve biz de buna inanıyoruz. Aynı zamanda Ege Bölgesi günden güne ciddi büyüme sarf ediyor" dedi. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler