SON DAKİKA

Duygulandıran sucuk

30 Nisan 2019, Salı 22:22

     


Bozdoğan'ın meşhur cevizli sucuğu yıllardır ağızları tatlandırmaya devam ediyor. Halk pazarlarına giderek bu eşsiz tadı unutturmamaya çalışan Ergün Göktaş, " Hafif, rahatsız etmeyen ve vazgeçilmez olan bu geleneksel tadı görüp ağlayan bile var" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bozdoğan’a özgü olan ve çocukluğumuzdaki tadı hatırlatan cevizli sucuk, görenleri duygulandırıyor. Nişastanın, ceviz ve şekerle buluştuğu tatlı, pazarlarda nadir de bulunsa ağızları tatlandırmaya devam ediyor. İnce bir ip üzerine cevizlerin dizildiği, üzerine de nişastanın kaplandığı Bozdoğan sucuğu pazarlarda 3 liradan satılıyor.

Geleneksel lezzeti her pazarda satmaya çalışan Ergün Göktaş, "Sultanhisar'da oturuyorum. Meşhur cevizli sucuktur. Çok hafif ve eski bir tatlıdır. Bu tatlıyı görüp ağlayan ve duygulananları gördüm. Nostaljik bir tatlıyı yapıyorum ve satıyorum. Aydın'a geldiğimde bu tadın eksikliğini gördüm. Tatlıyı yapıp satmaya başladım. Tanesini 3 liraya satıyorum. Bu tatlıyı eşine, annesine veya çocuğuna hediye eden bile var" dedi.

Pazarda çocukluluğunun tadını gören Necati İnanç, "Her yerde bulamadığımız bir tat. Ben de eşime hediye aldım. Bu tatlıyı çok seviyor. Benim de vazgeçilmezimdir. Çocukluğumdan hatırlarım" diyerek duygulandığını söyledi.

Dudu Şehriman da " Bu tatlı benim çocukluğumun tadıdır. Her pazara çıktığımda var mı satan diye bakarım. Çok nadir bulunur, bulunca da hemen alırız" dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler