SON DAKİKA

Bu proje kardeş yapıyor

17 Ağustos 2018, Cuma 16:40

     


Manisa'ya çeşitli ülkelerden kaçıp gelen ailelere mensup 100 sığınmacı çocuk ile ilçedeki çeşitli okullardan seçilen 8-14 yaş arası 100 çocuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinesinde yüzme kursunda bir araya geldi. Projeyle çocukların kaynaşarak sosyalleşmesi sağlanacak.

Yunusemre Kaymakamlığı önderliğinde ilçe belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Müftülük ve Yeşilay Derneği Manisa Şubesi işbirliği yaptı. İlçede yaşayan sığınmacı çocuklar için 'Kardeşim Olur musun' adlı projeyi hayata geçirdi. Projeyle İran, Afganistan, Irak, Suriye ve Mısır'dan kaçıp gelen ailelere mensup 100 sığınmacı çocuk ile ilçedeki çeşitli okullardan seçilen 8-14 yaş arası 100 çocuk, bir araya getirildi. Projeyle çocukların kaynaşarak, sosyalleşmesi sağlanacak.

Eylül ayı ortasına kadar sürecek projeyle sığınmacı çocuklara bir taraftan yüzme öğretilerek spora adaptasyonu sağlanacak. Diğer taraftan Türk toplumsal hayatına uyum sağlamaları hedeflenecek. 100 sığınmacı ve 100 Manisalı çocuk, haftanın 4 günü Atatürk Olimpik Yüzme Kompleksinde açık havuzda 2 antrenör eşiğinde ücretsiz olarak yüzme eğitimi alacak.

Projeyle ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Ahmet Erdoğdu, "Proje çerçevesinde sığınmacı çocuklar ile Manisalı çocuklar birbirleriyle tanışma, kaynaşma, birbirleriyle kültürlerini paylaşma imkanı buluyorlar. Hem Manisalı çocuklarımızı hem de sığınmacı çocuklarımızı spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluyoruz. Ayrıca sığınmacı çocuklarımızın Türk toplumunun kültürüne entegrasyonunu da sağlamış oluyoruz" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler