SON DAKİKA

"Sözleşmeli personele kadro verilmelidir"

24 Haziran 2019, Pazartesi 17:10

     


TBMM Milli Eğitim Komisyonunda sözleşmeli öğretmenlerin, 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarının ve diyanet personelinin kadroya alınma sürelerinin 4+2’den 3+1’e indirilmesi ile ilgili düzenlemenin kabul edildiğini belirten Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı ve Kamu Sen İl Temsilcisi Ahmet Bozkurt, “Sendikamızın girişimleri ile bu düzenlemeye 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanları Komisyonda eklenmiş ve 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarının

maruz kaldığı ayrımcılık ve ötekileştirme son bulmuştur” dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilere kadro verilmesi ve kamuda tek istihdamın kadrolu olması gerektiğini belirten Bozkurt, “4/b’li 4924’lü, vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi tüm farklı istihdamlar için tek talebimiz herkesin kadroya geçirilmesidir” dedi.

"SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLARIN TÜM SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN KADRO ŞART"

4/B’liler ve tüm sözleşmeli çalışanların da geleceğe umutla bakmak istediklerini, kadroya alınacakları günü bilmek istediklerini ve bu konuda acil bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Bozkurt, “İsteğimiz parçalanan ailelerin birleşmesidir. İş yerlerinde eşitlik ve adaletin tesis edilerek huzurun sağlanmasıdır. Tüm sözleşmeli çalışanlara kadro mücadelemizde de mutlaka başarıya ulaşacağımıza inanıyor ve bu temel hedef için mücadeleye devam edeceğimizi tüm sözleşmeli çalışanların bilmesini istiyoruz” dedi. (GONCA GÜL NAMA) 







 
Son Eklenen Haberler