SON DAKİKA

İzmir Kalkınma Ajansından Halk Sağlığına Destek

27 Ekim 2018, Cumartesi 11:13

     


İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün 'Yaşlı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde tele medikal sistemlerin kullanılması' projesi İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) destek almaya hak kazandı.

İzmir'de sosyal uyumun geliştirilmesi amacıyla, özel politika gerektiren grupların güçlendirilmesine yönelik olarak kurum ve kuruluşların altyapıları ile hizmet sunma kapasitelerinin geliştirilmesi için İZKA tarafından ilan edilen 'Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" kapsamında destek almaya hak kazanan İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün 'Yaşlı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinde tele medikal sistemlerin kullanılması' başlıklı projesinin imza töreni gerçekleştirildi. İZKA'da gerçekleştirilen törende İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur ile İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz projeye ilişkin destek sözleşmesini imzaladı.

Toplam bütçesi 1.1 milyon TL olan proje kapsamında esas olarak 'tele medikal' olarak adlandırılan, anlık veri ölçümü yaparak tablet ve sunucuya aktarım sağlayan sistemlerle desteklenen evde sağlık hizmetlerinin, huzur evinde yaşayan yaşlılar ile bakım ve rehabilitasyona ihtiyaç duyan ALS hastalarına uygulanması hedefleniyor. Bu sayede sağlık durum takibinin kolaylaştırılması, evde sağlık hizmetlerinin teknoloji destekli uygulamalar ile geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacak. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler