SON DAKİKA

Bu miras herkesin

6 Ekim 2018, Cumartesi 15:50

     


Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden Volkan Kaplan tarafından yaklaşık 2 ay önce çıkarılan "Bize Kalan Miras" albümü kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Halk Müziğine katkı sunmak amacıyla çıkarılan, ünlü sanatçıların yer aldığı albüm, günümüzde hızla yaygınlaşan popüler kültürle yok olmaya yüz tutan türkülerin anlam ve önemini gösterdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

"Bize Kalan Miras" albümü çıktığı 17 Ağustos'tan bu yana müzik severlerin büyük beğenisini kazandı. Anadolu'nun kültürel renkliliğini ve zenginliğini yansıtan ve kulaktan kulağa aktarılarak günümüze kadar gelen folk müzik geleneklerini bir araya getiren albümde, 30 önemli isim yer alıyor. Volkan Kaplan'ın prodüktörlüğünde buluşan Sabahat Akkiraz, İlkay Akkaya, Erdal Erzincan, Nida Ateş, Aysun Gültekin ve Hüseyin Turan gibi farklı kuşakları temsil eden saygın müzisyenler, yüzyıllardır Anadolu'da iç içe yaşayan farklı kültürlerin mirasını onurlandırarak, duygu yüklü bir albüme imza atıyor.

Albümde yer alan 30 sanatçıdan biri olan Muğla Ula'ya ait 'Deniz Üstü Köpürür' türküsüyle yer alan bölge sanatçısı Adem Kazan, kalıcı kültüre hizmet etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Popüler ve ekonomik kaygı gütmeyen kültüre doğru hizmet etmek amacıyla yola çıkılan bu projede olmaktan mutluluk ve heyecan duyuyorum" dedi. Kazan, albümün arşivlik değer taşıdığını dile getirerek, "Halk müziğinin ulusal ve uluslararası üne kavuşmuş isimlerinin de içinde bulunduğu bu değerli Albüme imza atan Volkan Kaplan Prodüksiyon‘a teşekkür ediyorum. Müzik dinleme sitelerinde, albüm satış noktalarında yerini alan bu albümün, sanat severlerden hakkettiği ilgiyi görmesi, emeklerin karşılık bulmasını umut ediyorum" dedi. (SİMGE ATA)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler