SON DAKİKA

AK Parti'nin Muğla adayları merak ediliyor

2 Ocak 2019, Çarşamba 12:55

     


AK Parti 2019 yerel seçim belediye başkan adayları merak ediliyor. YSK’nin belirlediği seçim takviminin 1 Ocak itibariyle işlemeye başlamasıyla şimdi gözler AK Parti’nin 31 Mart 2019 belediye başkanlık seçimleri için adaylarına çevrildi. Peki AK Parti belediye başkan adayları ne zaman belli olacak? AK Parti belediye başkan aday isimleri kimler? AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayı kim olacak? İşte tüm bu soruların kulislerde konuşulan yanıtlarını sizler için derledik.

AK Parti, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde de sandıktan başarıyla çıkmak istiyor.Bunun için ilk adımı cumhur ittifakını devam kararıyla gösteren AK Parti’nin Muğla adayları kulisleri uzun bir süredir meşgul ediyor.

"AK Parti Muğla'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkaracak mı?" önce bu soru dillendi kulislerde ve cumhur ittifakı tarafından verilen karar sonucu AK Parti aday çıkaracağını ve adayın MHP tarafından destekleneceği netlik kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu İzmir’de olacak. Hal böyle olunca "AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı başta olmak üzere cumhur ittifakının Muğla’da destekleyeceği ilçe belediye başkan adayları da Ege’nin metropolü İzmir’de açıklanır mı?" beklentisi kulislerde oluştu.

Muğla’da kulislerde yaklaşık 50 yıl sonra ilk defa sağ ile solun teke tek gireceği bir seçimle karşı karşıya olduklarının altı çiziliyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için en çok konuşulan isim ise; Bülent Karakuş oldu.

İlçeler için ismi öne çıkan adaylar ise şöyle;

Milas’ta Barış Saylak,Yatağan’da Mustafa Toksöz,Datça’da Feyzullah Gülada,Fethiye ‘de Kadir Sarıhan, Marmaris’te Şükrü Ayyıldız, Dalaman’da Muhammet Karakuş, Ortaca’da Hakan Fevzi,Ula’da İsmail Akkaya ile mevcut belediye başkanları Seydikemer ‘de Yakup Otgöz, Köyceğiz’de Kamil Ceylan ve Kavaklıdere’de Mehmet Demir ile AK Parti’nin yola devam edeceği konuşuluyor. İlçeler için konuşulan adayların çoğunluğunun mevcut ilçe başkanlığı görevlerinden seçim için istifa eden isimler olması da dikkat çekiyor.

Menteşe ve Bodrum için adaylar diğer ilçelerde olduğu kadar net dile gelmiyor fakat bu ilçelerde cumhur ittifakının aday çıkaracağı yönünde gelen kulis bilgileri elimizde mevcut.Bu iki ilçe için isimler MHP’den gelip AK Parti desteğini alabilir görüşü hakim.

Şimdi gözler AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir ziyaretine çevrilmiş durumda. 5 ya da 6 Ocak olarak düşünülen program cumhurbaşkanının ajandasına göre netlik kazanacak. (CANAN BAYKIZ) 







 
Son Eklenen Haberler