SON DAKİKA

Yavuz, AK Parti'nin 16 yılını değerlendirdi

5 Kasım 2018, Pazartesi 21:15

     


AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, partisinin milletin desteğiyle yükselerek gönüllerde bir tutku haline geldiğini ifade ederek, kuruluşundan kısa bir süre sonra girdiği ilk seçimlerden zaferle çıkan ve bu günlere kadar tek başına iktidarda kalmayı devam ettiren AK Partinin 16 yıllık iktidarını değerlendirdi.

Yavuz yaptığı açıklama da, ‘‘Her şey Rizeli bir yiğidin, "Biz Kısık Sesleriz." demesiyle başladı. Yükseliş nasıl olur, millete hizmet nedir, bunu tüm dünyaya gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip liderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı oldu. Kurulduğu gün "Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak" parolası ile başlayan bu kutlu yürüyüş sayesinde çok değil sadece 15 ay sonra girdiği ilk genel seçim olan 3 Kasım 2002’de tek başına iktidar olan partimiz 16 yılda gerçekleştirdiği büyük projelerle Türkiye'nin çehresini değiştirmiş, "Yeni Türkiye Yolunda" eğitimden sağlığa, ekonomiden yerel yönetimlere kadar bütün alanlarda 2023 hedeflerini güçlü bir şekilde inşa etmiş ve inşasına devam ederek 2053, 2071 hedeflerine adım adım ilerlemektedir’’ dedi.

"ÜLKEMİZ BU GÜNLERE KOLAY GELMEDİ"

AK Parti’nin 16 yıllık iktidarı sürecinde Türkiye’nin çağ atlayarak gelişmiş ülkeler arasında söz sahibi olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, tüm hain saldırılara rağmen güçlü hükümet ile Türkiye’nin dimdik ayakta durduğunun altını çizdi. Yavuz açıklamasında, ‘‘Dünya ülkeleri arasında söz sahibi olan, ümmetin umudu olan ülkemiz bu günlere hiç kolay gelmedi. Vesayet odakları direk olarak hükümetimizi hedef alarak, hızla büyüyen ve güçlenen ülkemizin önünü kesmek için içerden ve dışardan birçok saldırıda bulunmuştur. Tüm bu hain saldırılara rağmen bayrağı, ezanı ve vatanı için canlarını ortaya koyan aziz milletimiz ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu ile hainler bu eylemlerinde hiçbir zaman muvaffak olamamıştır. Bunun en yakın örneği; 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu aziz millet, alçak FETÖ darbe girişimini bertaraf ederek göstermiş ve tüm dünya’ya, vatanın bölünmez bütünlüğü nasıl korunur fazlasıyla göstermiştir. Bozguna uğrayan hainler son bir şans diyerek bu sefer bizim direk ekonomimize hedef alan saldırılarıyla ülkemize diz çöktürmeye çalışsalar da çok kısa sürede hayata geçirilen yeni ekonomi programı ve güçlü ekonomimiz ile bu saldırıları da çok şükür bertaraf ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide olağanüstü hal vaziyeti alarak yeni bir milli mücadele çalışması yürüterek aldığı köklü kararlar ile içerde ve dışarda tüm hainlere gereken cevap verildi. 2002’den bu yana zaman zaman gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen güçlü hükümetimiz bütün önlemleri almış ve doğru atılımlar ile her defasında gereken dersi vermiştir. Milletimizin desteğini alan partimiz, ülkemizin daha çok gelişmesi, milletimizin daha fazla refahı için devrim niteliğinde projelere imza atmış olup, ülkemizin dünya ülkeleri arasında söz sahibi olmasını sağlamıştır’’ dedi.

‘‘MİLLETİMİZİN BİZDEN BEKLEDİKLERİNİ YERİNE GETİRMENİN SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUZ.’’

24 Haziran seçimleriyle AK Partiye olan güvenin bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, ‘‘AK Parti bu zamana kadar ne söz verdiyse yerine getirdi. Hiçbir işini yarım bırakmadı. Bu vesile ile milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Partimize olan güveniyle 24 Haziran seçimlerinde bir kez daha devleti yönetme yetkisi verdi. Bizlerde milletimizin bizden beklediklerini yerine getirmenin, iddialarımızın, hedeflerimizin bu milletle buluşmasını sağlamanın sorumluluğunu taşıyoruz. Şehirlerimize getireceğimiz hizmetlerimizin, milletimizle buluşturacağımız yatırımların, milletimizin huzur ve güven içerisinde yarınlara ulaştırmanın sorumluluğu içerisindeyiz. Darbe cenderesinden, terör cenderesinden, ekonomik kriz cenderesinden çıkarmak istemeyenlere karşı verilen mücadele de bu millet her zaman Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve AK Partinin yanında oldu. Bizler de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği istikamette milletimize hizmet yolunda bu sorumluluklarımızın bilinciyle gece gündüz çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ dedi.

"PARTİMİZ TÜM ÜMMETİN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

16 yılda yapılan 13 seçimin tamamını kazanan AK Parti’nin önümüzdeki mart 2019 yerel seçimlerinden de zaferle çıkacağını belirten AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, yerel seçimler sonrasında gönül belediyeciliği ile AK Parti’nin milletine hizmet etmeye devam edeceğini belirtti. Yavuz yaptığı açıklamasında ‘‘2002, 2011, 2015 ve 2018 genel seçimlerinin yanı sıra, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde sandıktan her defasında daha da güçlenerek zaferle çıkan partimiz, bütün engellemelere, bütün alçak saldırılara rağmen dimdik ayakta durmaktadır. Partimize inanan, güvenen aziz milletimizin desteği ile önümüzdeki yerel seçimlerden de yine zaferle çıkacağız. Gönül belediyeciliğimiz ile milletimize hizmet etmeye Allah’ın izni ile devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşuyla birlikte, ‘‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’’ düsturuyla ülkemizi de daha güçlü yarınlara taşıyacak olan Yeni Türkiye Yolunda hedeflerine yürümeye devam edecek ve ümmetin sesi olmaya devam edecektir’’ ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler