SON DAKİKA

"Söke’ye fayda sağlamak için hizmet etmeye hazırız"

8 Kasım 2018, Perşembe 20:14

     


Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi kulislerde de hareketlilik başladı. Aydın’ın en büyük ilçelerinden olan Söke’de siyasi partilerin açıklayacağı isimler merakla beklenirken adı ön plana çıkan iş adamı Tamer Makaraç, Pazartesi günü aday adaylığını açıklayacak. Makaraç, “Üyesi olduğum AK Parti’den Söke Belediye Başkanlığına Aday Adaylığımı açıklayacağım. Söke’ye fayda sağlamak için hizmet etmeye hazırız” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

31 Mart 2019'ya yapılacak olan yerel seçimlerde siyasi partilerin açıklayacağı isimler merak konusu oldu. 120 bin nüfusla Aydın'ın en büyük ilçelerinden olan Söke'deki heyecan ise katlandı. Mevcut Başkan Süleyman Toyran'ın CHP'den aday adaylığını açıklaması ve CHP içerisindeki fikir ayrılıklarının basına yansıması üzerine başkanlık için ön plan çıkan bir diğer isim iş adamı Tamer Makaraç oldu. Siyasi kulislerden alınan bilgiye göre, Makaraç, başkan olmak için Ankara'ya gitti ve AK Parti Genel Merkezde bir dizi görüşmede bulundu. Hazırladığı dosyasını ilgili birime sunan Makaraç'ın Pazartesi günü AK Parti ilçe binasında aday adaylığını açılkayacağı iddia edildi. İddiaları doğrulayan Makaraç, "Başta ailemin desteği ile Söke Belediye Başkanlığına aday adayı oldum. Üyesi olduğum AK Parti'de bir dizi görüşmeler ve ziyaretlerde bulundum. Bunun sonucunda Pazartesi günü açıklama yaparak, kararımı kamuoyuyla paylaşacağım. Pazartesi günü saat 17.00'de AK Parti İlçe Binasında yapacağım açıklamada, neden aday olduğumu daha açık bir şekilde ifade edeceğim" dedi.

TAMER MAKARAÇ KİMDİR?

1975 yılında Söke’nin Kemalpaşa Mahallesinde doğdu. İlkokulu Kocagöz İlkokulu’nda tamamladıktan sonra babası Servet Makaraç tarafından 1986 yılında çıraklık eğitimine kayıt edildi. Söke’de değerli bir eğitmen ve usta olan Ali Ölmez’in işletmesinde 1990 yılına kadar çalıştı. 9 kardeşİ olan Tamer Makaraç, 1990 yılı sonunda en büyük ablası tarafından tekstil eğitimi alması için Hollanda’ya gönderildi. 1994 yılında eğitimini tamamlayıp yurda geri döndü ve babasının taksi duraklarında çalıştı. Bir yandan da tekstilde çalışmaya devam etti.1995 yılında Kamuran Makaraç ile evlendi ve 3 çocukları oldu. 1998'de İzmir Çamdibinde ER Tekstil adıyla ufak bir atölye açtı. 2010 tarihine fabrikayı Söke’ye taşıdı. 100 kişilik başladığı kadrosunu 2017 yılında 200 kişiye çıkardı ve üretime devam etti. Siyasi hayatına üyesi olduğu AK Parti’de 2013 yılında yönetici kadrosunda yer alarak sürdürdü. Bu süre içerisinde 2015-2016 sezonunda Söke’li gençleri sporla buluşturmak ve Söke Sporu 90’lı yıllardaki heyacanına getirebilmek için başkanlık görevinde bulundu. Tamer Makaraç bugün Amerikalılardan satın aldıktan kısa bir süre sonra üretime başlayıp kapasitesini 450 kişiye ulaştırdığı fabrikasında ailesi ile birlikte üretime devam ediyor. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler