SON DAKİKA

Aday gösterilmeyen Belediye Başkanı CHP'den istifa etti

19 Aralık 2018, Çarşamba 16:41

     


Denizli Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay CHP’den istifa etti. Gülbay, istifa açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisiyle sorunlarının olduğunu belirterek, partisi tarafından haksızlığa uğradığını söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP’nin 31 Mart Yerel Seçimleri için aday göstermediği Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"ATATÜRK'ÜN CHP'Sİ İLE HİÇ BİR SORUNUM YOK"

Atatürk kurduğu Cumhuriyet Halk Partisiyle hiçbir sorunun olmadığını belirten Gülbay; “Benim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisiyle bir sorunum yok.1938’e kadar olan Cumhuriyet Halk Partisiyle bir sorunum yok.Ama benim bir sorunum var;benim fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söylediğim Cumhuriyet Halk Partisiyle alakalı sorunlarım var. Birbirini yiyen, birbirinin ayağını kaydırmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partisiyle sorunlarım var. Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluş felsefesine baktığınızda fabrika ayarlarına baktığınızda….sağcılık solculuk yoktur. Orada Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Devrimcilik, Milliyetçilik, Devletçilik ve Laiklik vardır. Bugün anayasamızın başlangıç ilkelerinde de bunlar vardır. Ben bunların hangisine karşı çıkmışım. Bu altı ilkenin tam uygulanmasını istemek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün zamanındaki CHP’yi savunmak, o düşüncelerin hayata geçmesini istemek suç mu” dedi.

"EŞİT HİZMET SUNMAYA ÇALIŞTIM"

CHP’den istifa ettiğini belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay; “CHP Denizli İl Başkanı Sayın Akbaba, bırakın istifa etmeyi, ayni yalanları söylemeye devam etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Karaca’dan da herhangi bir ses çıkmadı. Genel Merkezden de herhangi bir girişim olmadı. Öyleyse bize yapacak tek iş kaldı; istifa etmek. Bugün itibariyle CHP üyeliğinden istifa ediyorum. Ben Belediye Başkanlığım süresince, CHP’li kardeşime de, AK Partili kardeşime de, Milliyetçi Hareket Partili kardeşime de, İYİ Partili kardeşime de, BBP'li kardeşime de, Demokratik Sol Partili kardeşime de hepsine eşit hizmet sunmaya çalıştım. Hepsi başımın tacı” dedi. (FARUK ÖZKAN)







 
Son Eklenen Haberler